Autoritățile publice locale cunosc mai bine cum să promoveze sănătatea

Ce este sănătatea publică? Cât de importantă este ea pentru fiecare din noi și societate? Cum putem să ne implicăm în acțiuni de promovare a sănătății în comunitatea noastră? Acestea și alte subiecte au fost abordate în cadrul instruirilor desfășurate în 10 raioane:  Cahul, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Ștefan Vodă, Briceni, Edineț, Fălești, Ungheni și Orhei pentru reprezentanții autorităților publice locale și altor sectoare de activitate, cum ar fi cel al: educației, forțelor de ordine, social, etc.

Evenimentele, organizate în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile ”,  au fost conduse de doctorul în științe medicale, Oleg Lozan, care este directorul școlii de management în sănătate publică.

Scopul instruirilor a fost de a îmbunătăți cunoștințele a peste 250 de participanți despre sănătate publică și a-i motiva să se implice în acțiuni de promovare a sănătății în localitatea lor. Abordarea multi-sectorială în promovarea sănătății, bazate pe evidențe, este considerată a fi una de succes, datorită implicării tuturor sectoarelor prezente într-o comunitate, care duce la o eventuală schimbare de comportament a persoanei, respectiv la o societatea mai sănătoasă. Acest model este implementat în multe țări dezvoltate din Europa și de peste ocean.

Proiectul ”Viață Sănătoasă”, finanțat de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC) și realizat de Institutul elvețian de medicină tropicală și sănătate publică, își propune să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării populației Republicii Moldova, în special în mediul rural, prin reducerea poverii bolilor netransmisibile.



Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!