Conferința internațională ”Învățăm din experiențe, planificăm viitorul”

Delegatia Republicii Moldova a participat la 22 martie 2019, la conferinta internațională cu genericul "Învățăm din experiențe, planificăm viitorul", organizată de Societatea Internațională "Orașe Sănătoase" care-și desfășoară activitatea în Institutul de Medicină din Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii.

Din delegație au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Proiectului ”Viață Sănătoasă” care au prezentat experiența Moldovei de cooperare dintre autoritățile administrației publice centrale și locale, prin implicarea suportului politic și economic, pentru asigurarea resurselor necesare pentru îmbunătățirea promovării sănătății și bunăstării populației la nivel local.

De altfel, promovarea sănătății prin implicarea multisectorială și consolidarea capacităților consiliilor teritoriale de sănătate publică este una din activitățile principale susținute de Proiect.

Proiectul ”Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile (BNT)”, realizat de Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică, este finanțat de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC). Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea stării de sănătate a populației din Republica Moldova prin reducerea poverii bolilor netransmisibile. Proiectul se implementează în 10 raioane pilot: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț și Briceni.

 Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!