Trei conferințe regionale, organizate cu prilejul Zilei Medicului de Familie, au întrunit peste 1500 de medici de familie și șefi ai centrelor de sănătate din toată țara.
În cadrul evenimentelor, fiecare participant a primit câte un set de materiale educative ”Biblioteca Sănătății - în oficiul medicului de familie”, care includea: ghidurile destinate pacienților cu diabet zaharat tip 2 și angină pectorală, Protocolul clinic standardizat pentru medicii de familie PEN nr1. și PEN nr.2, șapte tipuri de postere și pliante informative, elaborate cu susținerea proiectului ”Viață Sănătoasă”. Astfel, medicii de familie își vor consolida cunoștințele și vor informa pacientul despre factorii de risc pentru apariția bolilor netransmisibile (BNT), cum sunt: alimentația nesănătoasă, sedentarismul, fumatul și tutunul.
De asemenea, în cadrul conferințelor, experții în domeniu le-au vorbit medicilor de familie despre conceptul serviciilor integrate și principiile educației pacientului, intervențiile esențiale în controlul BNT în AMP, abordarea în medicina primară a pacientului cu diabet zaharat de tip 2 și a celui cu angină pectorală.
Evenimentele au fost organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu susținerea proiectului ”Viață Sănătoasă”.
Proiectul ”Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile (BNT)” finanțat de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC), în cadrul realizării obiectivului său principal de îmbunătățire a sănătății și a bunăstării populației RM, susține pilotarea conceptului de grup de la egal la egal în rândul lucrătorilor medicali din cele 10 raioane pilot: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț și Briceni.