Direcțiile de asistență socială și protecție a familiei din raioanele Fălești, Orhei și Ungheni au produse de protecție împotriva COVID-19

Direcțiile asistență socială și protecție a familiei din raioanele-țintă Fălești, Orhei și Ungheni ale Proiectului „Viață Sănătoasă” au produse de protecție împotriva COVID-19. Aceasta a fost posibil datorită redirecționării parțiale a resurselor din Planurile de integrare a serviciilor la nivel de comunitate pentru suportul persoanelor cu BNT și necesități complexe care este o activitate distinctă din cadrul Proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică.

Decizia a fost luată de către membrii echipelor multidisciplinare raionale din Fălești, Orhei și Ungheni și a fost susținută de Proiect. Astfel, în perioada 16 martie – 15 aprilie curent, cele trei echipe multidisciplinare raionale și trei echipe multidisciplinare comunitare au primit în total: 1 500 de perechi mânuși, 21 litri dezinfectanți, 900 de măști medicale, 1 000 de bahile, 92 pachete de șervețele umede, 8 metri de tifon pentru confecționarea măștilor artizanale.

Direcțiile asistență socială și protecția familiei și personalul din serviciile de asistență socială comunitară și îngrijire socială la domiciliu sunt membrii echipelor multidisciplinare raionale și comunitare din cele trei raioane care lucrează direct cu cele mai vulnerabile grupuri de persoane în fața COVID-19. Acestea sunt persoanele cu boli netransmisibile, vârstnicii cu necesități complexe și persoanele care se confruntă cu probleme și vulnerabilități multiple și sunt vizați direct în Planurile de integrare a serviciilor la nivel de comunitate pe care le implementează.

În aceste condiții de criză sanitară, angajații Direcțiilor continuă gestionarea prestațiilor sociale, monitorizarea furnizării de servicii sociale la nivel de comunitate, asistenții sociali comunitari susțin, consiliază și facilitează accesul la resursele și sprijinul necesar persoanelor aflate în nevoie, iar lucrătorii sociali continuă îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Reamintim, Planurile de integrare a serviciilor la nivel de comunitate sunt parte din activitățile-cheie în realizarea obiectivului de integrare a serviciilor la nivel comunitar pentru persoanele cu boli netransmisibile și necesități complexe ale Proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică.



Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!

Cele mai recente articole


Ministerul Sănătății lansează Campania națională de comunicare pentru recunoașterea semnelor accidentului vascular cerebral (AVC)

Cu ocazia Zilei mondiale a accidentului vascular cerebral, Ministerul Sănătății...


Sunt gata șase Planuri de îmbunătățire a sănătății persoanelor cu risc pentru bolile netransmisibile din Chișinău și Bălți: Modelul COM-B

Chișinău, 5 august 2024 - Recent, specialiștii în promovarea sănătății din asistența medicală primară și sănătate publică din Chișinău și Bălți au...


Formare în Asistența Integrată la Chișinău și Bălți

Chișinău și Bălți găzduiesc ateliere de formare pentru echipe multidisciplinare