Ghidul pacientului cu HIPERTENSIUNE

Ghidul pacientului cu HIPERTENSIUNE a fost elaborat în baza informațiilor medicale disponibile la momentul realizării și reprezintă varianta revizuită a „Ghidului pacientului cu hipertensiune arterială” (Anexa 3 a Protocolului Clinic Național „Hipertensiunea arterială la adult”, 2019). Este destinat utilizării personale, în scop de informare, atât pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, cât și pentru persoanele sănătoase, pentru a preveni dezvoltarea hipertensiunii arteriale.
Autorii aduc mulțumiri Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Proiectului „Viață Sănătoasă”, cadrelor didactice ale USMF „N. Testemițanu”, medicilor-rezidenți de familie, profesorului de yoga și meditație Dada Sadananda, maestrului în sport și antrenorului de culturism Alexei Sergheev, medicului-rezident reabilitolog Dmitri Ceban, pacienților cu hipertensiune arterială care au participat în focus-grupuri de evaluare a cunoștințelor și necesităților cu privire la propria boală și de testare a ghidului revizuit.

Acest ghid face parte din Seria BIBLIOTECA SĂNĂTĂȚII în cabinetul medicului de familie și este elaborat în cadrul activităților Proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică

CITEȘTE și DESCARCĂ DE aici https://drive.google.com/file/d/1dcdk1ja2Eu3_dIawclAj3ekuvmTXEy-O/view