Grupuri de la egal la egal ca și modalitate de educație medicală continuă

Un număr de 37 de medici de familie și asistenți medicali au fost inițiați în moderarea grupului de la egal la egal, în cadrul unui atelier de lucru de două zile, organizat cu suportul proiectului ”Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

Evenimentul a fost condus de profesorul în medicină, membru al academiei de științe medicale din Elveția, Renato Galeazzi, expert în educația medicală continuă prin intermediul grupurilor de la egal la egal.

Educația medicală continuă poate avea loc prin diferite metode: prelegeri, seminare, conferințe tematice, auto-învățarea, învățarea la distanță sau participarea la grupuri de la egal la egal.

Modalitatea de educație prin grupuri de la egal la egal presupune prezentarea și discutarea cazurilor complicate, noi sau deosebite, fie experiențelor întâlnite de medicii de familie sau asistenții medicali în activitatea lor zilnică cu scopul de a-și consolida capacitățile și cunoștințele medicale, respectiv a oferi servicii de o calitate înaltă. Subiectele discutate în cadrul grupurilor de la egal la egal pot fi diferite, însă ar trebui să corespundă următoarelor principii: să provină din întrebările apărute în munca zilnică, să corespundă mijloacelor disponibile (dispozitive medicale, medicamente, etc.), să fie relevante pentru mulți participanți, să nu provoace discuții politice fie prea controversate.

Proiectul ”Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile (BNT)” finanțat de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC), în cadrul realizării obiectivului său principal de îmbunătățire a sănătății și a bunăstării populației RM, susține pilotarea conceptului de grup de la egal la egal în rândul lucrătorilor medicali din cele 10 raioane pilot:  Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț și Briceni.

 

 



Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!

Cele mai recente articole


Ministerul Sănătății lansează Campania națională de comunicare pentru recunoașterea semnelor accidentului vascular cerebral (AVC)

Cu ocazia Zilei mondiale a accidentului vascular cerebral, Ministerul Sănătății...


Sunt gata șase Planuri de îmbunătățire a sănătății persoanelor cu risc pentru bolile netransmisibile din Chișinău și Bălți: Modelul COM-B

Chișinău, 5 august 2024 - Recent, specialiștii în promovarea sănătății din asistența medicală primară și sănătate publică din Chișinău și Bălți au...


Formare în Asistența Integrată la Chișinău și Bălți

Chișinău și Bălți găzduiesc ateliere de formare pentru echipe multidisciplinare