La raft, înainte să cumperi un produs, la ce atragi atenția – termen de valabilitate, preț, producător? Dar eticheta – o citești? Utilizezi oare acest instrument pentru a afla ce se ascunde după ambalaj? Știai că o groază de zahăr se conține în tot ce mănânci? Citește atent eticheta: - Nu cumpăra produsele pe eticheta cărora zahărul e pe primele trei poziții. Cu cât mai în față e scris, cu atât mai mult e în compoziție. - Din cele peste 50 de denumiri ale zahărului, siropul de fructoză, siropul de agave și siropul de porumb sunt cele mai nocive tipuri de zahăr. Evită-le! - Pe etichetă, găsește mențiunea „glucide, dintre care zaharuri”, în mare parte aceasta indică la cantitatea de zahăr adăugat. Evită produsele în care această cantitate e de 15 g și mai mult pentru 100 g de produs. - Ai grijă la porție. Dacă vei mânca 200 grame de produs, vei dubla cantitatea de zahăr consumat. După ce calculezi, vezi dacă te încadrezi în limite. Ce zici, mai cumperi produsul? Redu zahărul – alege ce mănânci!