Unul din cele populare video care ilustrează igiena corectă a mâinilor este sonorizat în română și rusă

Unul dintre cele mai populare materiale video de pe Internet care ilustrează pas cu pas ce este igiena corectă a mâinilor este sonorizat în limbile română și rusă. Tutorialul video elaborat de consorțiul John Hopkins Medicine a fost dubat în limbile română și rusă de către Proiectul „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Acțiunea vine în sprijinul eforturilor Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale de a informa cetățenii despre modurile de prevenire a răspândirii noului tip de Coronavirus care provoacă afecțiunea COVID-19.

Cea mai importantă, ieftină și mai ușoară metodă de a preveni răspândirea oricărui virus este spălarea pe mâini cu apă și săpun. Noul tip de Coronavirus care provoacă dezvoltarea bolii COVID-19 se răspândește prin intermediul picăturilor microscopice de mucus din aer ori suprafețe. Acestea cel mai ușor pătrund în organism prin ochi, nas sau gură. Pentru că mâinile noastre sunt transportatorii cei mai activi ai virușilor și altor agenți patogeni atunci când atingem fața ori alte obiecte, este important să ne spălăm cât mai des cu apă și săpun pe mâini.

Materialul video este ilustrarea sonorizată a procesului de spălare pe mâini, elaborat în baza Ghidului Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la igiena mâinilor.

Iată etapele de spălare pe mâini cu apă și săpun, pas cu pas:

0.        Udați mâinile cu apă.

1.        Aplicați suficient săpun pentru a acoperi toată suprafața palmei.

2.        Frecați palmă de palmă.

3.        Cu palma dreaptă, frecați dosul palmei stângi,  împletind degetele și vice versa.

4.        Frecați palmă de palmă cu degetele împletite.

5.        Îndoiți degetele și frecați palmă de palmă

6.        Frecați rotativ degetul mare stâng, prins în palma dreaptă și vice versa.

7.        Cu degetele împreunate ale mâinii drepte frecați rotativ într-un sens și altul palma stângă, și invers.

8.        Clătiți mâinile cu apă.

9.        Uscați bine mâinile cu un prosop de unică folosință.

10.      Închideți robinetul, folosind prosopul.

11.      Odată uscate, mâinile sunt dezinfectate.

12.      Spălatul pe mâini trebuie să dureze cel puțin 20 de secunde.

Sonorizarea materialului video despre procedura corectă de igienizare a mâinilor este una din acțiunile de sprijin a eforturilor Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale de a informa cetățenii despre modurile de prevenire a răspândirii noului tip de Coronavirus din partea Proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică. Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de Sănătate al Republicii Moldova.

Dați clik aici și vizionați:

https://www.facebook.com/viatasan.md/videos/546441452919982/?t=39

 

 

 Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!