Finanțare pentru proiecte de promovare a sănătății

Un program de finanțare sub formă de granturi mici poate fi accesat de consiliile teritoriale de sănătate publică în cadrul proiectului ”Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Granturile sunt oferite pentru proiecte de schimbare de comportament și promovare a sănătății în localități. O condiție obligatorie este ca propunerile să se încadreze în obiectivele naționale stabilite cu accent pe necesitățile comunității respective.    

Suma maximă a unui grant este de aproximativ 85.000 MDL (5000 franci elvețieni). Propunerile pot fi expediate în atenția experților proiectului până la 21 decembrie 2018, la adresa de e-mail info@viatasan.md sau depuse personal la sediul proiectului, str. Maria Cibotari 6, Chisinau.  

”Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” oferă asistență personalului și structurilor antrenate în promovarea sănătății în zece raioane pilot ale proiectului în elaborarea profilurilor de sănătate la nivel de raion și identificarea factorilor care influențează sănătatea populației din comunitățile respective. În baza profilurilor de sănătate, consiliile locale de sănătate publică urmează să dezvolte planuri de acțiuni care vor contribui la reducerea sau chiar eliminarea factorilor de risc.

Pentru a ajuta participanții să își planifice corect acțiunile, peste 60 de persoane din consiliile teritoriale de sănătate publică și reprezentanți ai autorităților publice locale din raioanele Cahul, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Ștefan Vodă, Briceni, Edineț, Fălești, Ungheni și Orhei au participat la un atelier de lucru de trei zile.

Timp de patru zile, experții internaționali de la Institutul elvețian de medicină tropicală și sănătate publică, dr. Bernadette Peterhans și dr. Axel Hoffman, le-au vorbit participanților despre ce este un proiect, cum se stabilesc obiectivele, dar și rezultatele așteptate, cum sunt implicați partenerii cheie, cum se identifică problemele, cum se monitorizează și evaluează realizarea proiectului, cum se planifică resursele financiare și alte aspecte. Participanții au fost implicați într-o serie de exerciții practice pentru a însuși mai bine cunoștințele dobândite.

Proiectul, finanțat de Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC) și realizat  de Institutul elvețian de medicină tropicală și sănătate publică, își propune să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării populației Republicii Moldova, în special în mediul rural, prin reducerea poverii bolilor netransmisibile.



Categorii de noutăți
    Nu am găsit nimic!

Cele mai recente articole


Ministerul Sănătății lansează Campania națională de comunicare pentru recunoașterea semnelor accidentului vascular cerebral (AVC)

Cu ocazia Zilei mondiale a accidentului vascular cerebral, Ministerul Sănătății...


Sunt gata șase Planuri de îmbunătățire a sănătății persoanelor cu risc pentru bolile netransmisibile din Chișinău și Bălți: Modelul COM-B

Chișinău, 5 august 2024 - Recent, specialiștii în promovarea sănătății din asistența medicală primară și sănătate publică din Chișinău și Bălți au...


Formare în Asistența Integrată la Chișinău și Bălți

Chișinău și Bălți găzduiesc ateliere de formare pentru echipe multidisciplinare